Udstillingsråd

 • Se standarden her

 • Lang tid i forvejen bør du øve brættræning med din skinny indtil den lærer at stå stille i den position hvor den bedst viser sig selv frem.
  Du skal også øve den i at finde sig i at dommeren mærker på den og husk at den ikke må bide når dommeren kigger på dens tænder (ikke alle dommere kigger men det er en god idé at øve det hele når du alligevel er igang).

  3 dage før: Begynd med at trimme din skinny idag såfremt dette er nødvendigt. Hvis du starter før idag, vil hårene nå at vokse ud igen og dit arbejde er spildt. Husk at klippe kløer senest idag.

  2 eller 1 dag før: Smør din skinny ind i en mild affedtningsmiddel (f.eks Groomer´s Goop) og vask den i en mild shampoo 2 gange (1 er som regel ikke nok). Shampooen må gerne være til katte da de er milde nok. Sørg for at både affedtningscremen og shampooen er skyllet helt af før du tørrer grisen i et blødt håndklæde (hårtørrer er ikke nødvendigt da de ikke har pels nok til det). Når den er helt tør, kan du evt smørre den ind i et tyndt lag mild parfumefri creme (f.eks Dermas blå bodylotion). Sørg for at det er et meget tyndt lag da huden ellers ikke kan ånde. Skal din gris trimmes mere skal det være når den er helt tør og inden du smørrer den ind i creme (ellers vil hårene hænge løst på dyret og du vil ikke være klar over hvilke hår der er taget og hvilke der ikke er).

  På dagen: Det er ikke en god idé at smørre med creme på selve udstillingsdagen da de godt kan blive lidt rødligere i huden af det i lidt tid efter og de kan føles fedtede for dommeren. Er det en dobbelt udstilling (dvs hvor dyret skal bedømmes begge dage), så kan den smørres når lørdagens bedømmelser er ovre for så vil den være lækker og parat til dagen efter.

  I dagligdagen er det ikke nødvendigt at trimme dem. Og de skal også kun smørres med creme hvis de har tør hud.

  Tip! Når du smørrer dyret ind i det tynde lag creme, så husk hele dyret (dvs også maven, benene og selv ørene).

  Tip! Om cremen hedder det det ene eller andet er urelevant, det vigtigste er at den er uden parfume. Husk at tjekke at den ikke generer huden (prøv evt noget tid før udstillingen så du er sikker på at din gris kan tåle cremen).

  Tip! Istedet for creme kan du evt bruge babyolie til menneskebabyer (fås hos Matas). Husk at købe den uden parfume!