Avlsfakta

Avlsfakta

Hvis du planlægger at avle på dit skinny eller skinnybærer marsvin, så er der nogle ting du bør sætte dig ind i.

Først og fremmest, er der nogle procentsatser for hvad du får hvis du parrer følgende:

Skinny + Skinny = 100 % Skinny unger
Skinny + Skinnybærer = 50 % Skinny & 50 % Skinnybærer unger
Skinny + Almindeligt marsvin = 100 % Skinnybærer unger

Ovenstående er de parringer der gerne må foretages i skinny/-bærer avl.

Da der, desværre, er en del mennesker derude der ikke sætter sig ind i skinny/-bærer avl og derfor blander nogle ting ind i denne avl, der absolut ikke burde forekomme der, vil jeg også komme ind på dette.

Parringer der absolut IKKE må forekomme:

Skinny eller Skinnybærer + Cuy eller Cuma – generelt bør INTET med cuy i afstamningen blandes med skinny/-bærer avlen!
Skinny eller Skinnybærer + Satin marsvin – indtil videre er vores skinny/-bærer avl ikke stærk nok til at begynde at blande satin ind i den.
Skinnybærer + Skinnybærer – denne parring vil resultere i nogle unger hvor du ikke vil kunne se om de er Skinnybærer eller almindelige marsvin og derfor bør den ikke forekomme!
Skinnybærer + Almindeligt marsvin – denne parring vil ligesom ovenstående resultere i nogle unger hvor du ikke vil kunne se om de er Skinnybærer eller almindelige marsvin, og bør derfor ikke forekomme!

Skinnybærer + skinnybærer vil give 25% skinny 50% skinnybærer & 25% alm. marsvin, og du vil ikke kunne se hvad der er hvad af de sidste 2, kun ved en testparring vil du kunne vide det.

Skinnybærer + alm. marsvin vil give 50% skinnybærer & 50% alm. marsvin, og du vil ikke kunne se hvad der er skinnybærer og hvad der er alm. marsvin. Kun ved en testparring vil du kunne vide det.
Det er derfor de 2 overstående parringer bestemt ikke skal forekomme.

Generelt handler det meget om ansvar og omtanke. Især også ved salg af afkom, gælder det om at informere og give vejledning med. Skinny/-bærer er ikke helt kendt ude i befolkningen endnu, især skinnybærere er private folk stadig forbeholdne med at købe til kæl fordi de ikke rigtigt ved hvad det betyder at et dyr er skinnybærer.

Det er altid en god idé at de unger man laver, får en stamtavle med, så man kan følge med i hvad der ligger bag dem. Desværre er der mange skinny marsvin derude på markedet uden stamtavler hvor folk har blandet alt muligt skidt ind i skinnyerne. Og derfor er stamtavlerne DIN sikkerhed for at der ikke ligger noget skidt bag skinny marsvinet du ønsker at købe.

Desuden er det vigtigt man vælger sine avlsdyr med omtanke, og holder sig væk fra de ovenstående ting, som ikke bør blandes ind i Skinny/-bærer avlen.