Sygdomsleksikon

Sygdomsleksikon

OBS: Da siden kun er ment som oplysningsside, bør du naturligvis opsøge dyrlæge hvis dit marsvin er sygt.

Ringorm

Skinnyer er meget modtagelige overfor svamp fordi de ikke har pels til at beskytte sig, men det er ikke nødvendigvis ringorm. En dermatofyttest ved dyrlægen kan afgøre hvorvidt det er ringorm eller andre former for svamp, men da de behandles på samme måde, er det ofte ikke helt så vigtigt.

Det er dog let at behandle. Det behandles lettest ved at købe en flaske Imaverol vet på apoteket (håndkøb). På indlægssedlen står korrekt blandingsforhold på hvordan det skal blandes med vand. Når opløsningen er blandet med vand og rørt godt rundt, bades marsvinet i opløsningen og man sørger for at gnubbe det godt ind i huden.
Marsvinet frotteres herefter i et tørt håndklæde. Behandlingen gentages evt. efter nogle dage, hvis angrebet er slemt.

Svamp

Der findes også andre former for svamp som f.eks det på billedet. Oftest viser det sig som en hvid skorpe som oftest optræder på næse eller i/på øret.
Det er ligeledes nemt at behandle. Imaverol tager også denne form for svamp, og ellers kan svampemidler til mennesker i håndkøb også bruges.

Byld

Skinnyunger har en tendens til at få bylder på siden af munden eller på det yderste af hagen. Dette skyldes at der kan gå betændelse i de små sinushår ved kæben/munden, og dette kan sætte sig til en byld.
Bylder af denne slags behandles ved at de tømmes og der evt. gives antibiotika.