Udstilling

Udstillingsråd

Lang tid i forvejen bør du øve brættræning med din skinny indtil den lærer at stå stille i den position hvor den bedst viser sig selv frem.
Du skal også øve den i at finde sig i at dommeren mærker på den og husk at den ikke må bide når dommeren kigger på dens tænder.

3 dage før: Hvis din Skinny har lidt ekstra pels f.eks. under øjnene eller enkelte hår i nakken, kan du med fordel trimme dem væk i dag. Bemærk: Det er kun ok at bruge pincet eller fingre samt kun til den absolut sidste finish. Det vil sige, du må ikke trimme kraftig behåring væk, men kun enkelte hår.

2 eller 1 dag før: Smør din skinny ind i en mild affedtningsmiddel (f.eks Groomer´s Goop) og vask den i en mild shampoo. Generelt bruger man shampoo beregnet til hunde, da de passer fint i pH-værdi. Sørg for at både affedtningscremen og shampooen er skyllet helt af før du tørrer grisen i et blødt håndklæde (hårtørrer er ikke nødvendigt da de ikke har pels nok til det). Når den er helt tør, kan du evt smøre den ind i et tyndt lag mild parfumefri creme (f.eks Dermas blå bodylotion) eller parfumefri babyolie. Sørg for at det er et meget tyndt lag da huden ellers ikke kan ånde.

På dagen: Det er ikke en god idé at smøre med creme på selve udstillingsdagen da de så kan føles fedtede for dommeren.

I dagligdagen er det ikke nødvendigt at trimme dem. Og de skal også kun smørres med creme hvis de har tør hud.

Tip! Når du smører dyret ind i det tynde lag creme, så husk hele dyret (dvs. også maven, benene og selv ørene).

Tip! Om cremen hedder det det ene eller andet er irrelevant, det vigtigste er at den er uden parfume. Husk at tjekke at den ikke generer huden (prøv evt. noget tid før udstillingen så du er sikker på at din gris kan tåle cremen).